SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till en av Sveriges största cheerleadingföreningar!

Historia

 

Ursprunget till Twisters Cheer Elite var en grupp före detta truppgymnaster som startade cheerleading inom Nacka GF sommaren 1997 för att medverka på matcher i fotboll.

 

Carin Morin och Angelica Berggren, tränare med bakgrund i Powermites (nu Power Cheer Allstars) tillkom och tog laget vidare till tävlingssammanhang och började tävla i klassen Minior under namnet Nacka Queens. 

 

Våren 2000 stod föreningen utan tränare och sökte genom Svenska Cheeerleadingförbundet efter nytillskott. Katarina Eriksson, tidigare Linköping Lightnings, tillkom och cheerleadingsektionen påbörjade en långsiktig elitsatsning.

 

2004 nådde Twisters sitt första delmål - att delta på EM.

 

Inför säsongen 2006-2007 inledde Twisters ett samarbete gällande koreografi med amerikanska klubben World Cup Allstars. Twisters började i och med detta även att expandera sin verksamhet med ett större antal grupper.

 

Hösten 2012 hade Twisters mer än 250 aktiva och hela 14 lag. Den 2 oktober 2012 fattade Nacka GF, genom ett extra årsmöte, beslut om att Twisters skulle fortsätta sin verksamhet som en egen förening.

 

2022 är vi en av de största cheerleadingföreningarna i Sverige med över 580 aktiva fördelade över barnlag, träningslag, tävlingsförberedande lag och tävlingslag. 2021 startades även en satsning inom Paracheer, cheerleading för personer med funktionsnedsättning.

Värdegrund, vision, stadgar och föreningspolicy

 

Värdegrund:

"Twisters är schyssta, ärliga och med sportsmannaanda presterar vi bra på tävlingsmattan. Vi finns för aktiva och för de som ännu inte är aktiva."

 

Vision:

"Tillsammans är vi bäst i Europa!"

 

Stadgar

Våra stadgar hittar du här.

 

Föreningspolicy

Vår föreningspolicy hittar du här

Twisters har fått utmärkelsen

Utmärkt förening av Nacka kommun.

 

Läs mer här om vad det innebär.

 
Följ oss på instagram
Gilla twisters på facebook
SPONSORER
Utmärkelser