SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till en av Sveriges största cheerleadingföreningar!

Föräldraengagemang

 

Inom Twisters välkomnar vi dig som vill arbeta med föreningen.

 

Vi har många olika roller som behöver fyllas för att föreningen ska fungera, både i lagen och för föreningen i stort. Du som engagerar dig i Twisters är delaktig i föreningens utveckling framåt, och du engagerar dig i ditt barns idrottande och bistår i att skapa ett livslångt intresse för idrott och hälsa.

 

Är du intresserad av att engagera dig i föreningen eller ska du ha en specifik roll i ett lag? Då ska du fylla i detta formulär.

 

Föräldraengagemang i tävlingsförberedande och tävlingslag

 

För alla som har barn i tävlingsförberedande eller tävlingslag förväntar vi oss att ni hjälper till som volontärer vid uppvisning/tävling som anordnas av föreningen ca 2-3 gånger per år. I tävlingslagen finns det även en rad specifika roller som behövs i föräldrateamet, se nedan.

 

Ansvarsområden kopplat till lagen kan vara:

  • Lagledare
  • Dräktansvarig
  • Reseansvar
  • Kassör
  • Jobb/insamlingsansvarig

Nedan följer en beskrivning av vad de olika rollerna i lagen innebär.

 

 

 

Lagledare

 

Alla våra lag förutom träningslag och barnlag kräver en eller flera lagledare för att allting ska kunna fungera som det ska. Att vara lagledare innebär att du är en länk mellan tränare och föräldrar. Rent konkret kan rollen innebära: (det skiljer sig beroende på vilken satsningsnivå laget har)

 

  • Att hjälpa tränarna med att skicka ut information till laget/föräldrar.
  • Att tillsammans med tränarna ha koll på årsplaneringen och lagets aktiviteter för säsongen.
  • Att stötta tränarna i samtal med andra föräldrar.
  • Att kalla till föräldramöten.
  • Att delegera ansvarsområden såsom: dräktansvar, insamlingsansvar, reseansvar och kassörsansvar bland övriga föräldrar.
  • Att samordna resebokningar tillsammans med resegruppen vid inrikes/internationella tävlingar.
  • Att samla in en liten summa pengar vid jul samt sommaravslutning för en present till varje tränare.
  • Hjälpa till att ordna lagkvällar.

Lagen i level 3, 4, Elite och Premier har varje år något tillfälle att tjäna pengar till lagkassan vid föreningens uppvisningar/tävlingar – de får då ansvar för cafeterian. Lagledaren samordnar och delegerar ut uppgifter för detta bland övriga föräldrar.

Dräktansvarig

 

Som dräktansvarig är din främsta uppgift att se till att lagets dräkter kommer tillbaka till föreningen i slutet av säsongen. Du kontrollerar då att samtliga personer i laget lämnat tillbaka rätt dräkt och ansvarar för att lagets däkter kommer tillbaka till förrådet i Sickla Gymnastikhall i tid.

 

Du assisterar även varumärkesansvarig under lagets dräktprovning inför tävlingssäsongen om nödvändigt.

Kassör

 

Som kassör har du hand om lagets lagkassa.

 

Lagkassan används för resor, tävlingar, lagkvällar med mera.

Reseansvar

 

De lag som ska resa längre bort på tävling behöver oftast en grupp föräldrar som jobbar specifikt med det logistiska kring resan. Hur stor denna grupp är varierar, och ofta är lagledarna med i resegruppen.

Jobbansvarig

 

Många av tävlingslagens aktiviteter kostar mycket pengar och för att minimera kostnaderna kan lagen göra olika jobb och andra uppdrag för att tjäna in pengar till lagkassan.

 

En jobbansvarig kan hjälpa till att hitta lämpliga uppdrag som laget kan ställa upp på tillsammans för att tjäna pengar.

Har du någon annan kompetens föreningen kan dra nytta av?

 

Som ideell idrottsförening är vi beroende av att våra medlemmar hjälps åt och de kompetenser vi har i klubben vill vi kunna nyttja på bästa sätt.

Vi har därför satt ihop ett formulär för att undersöka vilka kompetenser som finns hos våra medlemmar och hur vi kan dra nytta av dessa i verksamheten.

 

Vill du bidra? Fyll i detta formulär.

 
Följ våra sociala medier
Communitygrupp för familj & vänner!
SPONSORER
Utmärkelser