SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till en av Sveriges största cheerleadingföreningar!

Twisters koncept - våra förhållningsregler

 

Vi har som ambition att Twisters ska vara en plats där människor mår bra, känner trygghet, har roligt och utvecklas som människor och ledare, vare sig en är aktiv cheerleader, tränare eller supporter.

 

Vi vill upprätthålla hög säkerhet, bra träning och god stämning. Därför behöver vi gemensamma värderingar och förhållningsregler. Som aktiv eller som målsman behöver du acceptera och respektera våra regler för att ta del av verksamheten.

 

Vår värdegrund och ledstjärna bygger på att vi anstränger oss för att vara schyssta, ärliga och med sportsmannaanda prestera bra både på och utanför tävlingsmattan.

 

 

  • Vi behandlar alla med respekt. Ömsesidig respekt och hänsyn är grundläggande för att bygga självkänsla och förtroende. Twisters står för allas lika värde och vi har nolltolerans för all typ av diskriminering. Vi vill att Twisters ska vara en fristad från trakasserier och mobbning – hur oskyldig den än må verka.
  • Vi agerar som lagspelare. En cheerleader är primärt en medlem i ett lag och ska sträva efter att stötta och peppa varandra och uppfylla lagets mål oavsett vilken position eller roll i laget hen har. Genom att tränas i att arbeta för det gemensamma bästa lär en sig empati, laganda, självbehärskning och att ta ansvar.

 

Vi handlar som goda föredömen: Som cheerleader i Twisters uppför en sig på ett sätt som leder till en god uppfattning om utövare av vår sport och förening och som ett gott föredöme för andra, i och utanför föreningen. Ett vårdat språk och ett trevligt uppförande ger ett sportsmannamässigt och skärpt intryck som lägger grunden för ett positivt bemötande, både i dag och i morgon.

Hälsa och säkerhet

 

  • I Twisters har vi nolltolerans mot energidrycker, alkohol, rökning och andra tobaksprodukter samt droger i föreningssammanhang och vi uppmuntrar till en sund livsstil.
  • Doping: Tänk på att anmäla eventuell medicinering på grund av allergier/sjukdom till tränaren då de kan vara dopingklassade.
  • Vid upprepade hälsoproblem/skador: krävs dialog med tränare och sjukvård.
  • Det är inte tillåtet att stunta utanför träningen utan att först fråga sin tränare.
Kläder, smycken och annan utrustning

 

  • Använd skor med stabilt stöd åt vristerna och bra stötdämpning. Cheerleadingskor är det bästa alternativet. För aktiva i tävlingslag är det obligatoriskt att ha cheerleadingskor.
  • Använd träningskläder (shorts och t-shirt/linne). Tävlingslagen har klädkod varje träning. Du får ej träna hos oss med bar överkropp eller endast sportbh/magtröja.
  • Ha uppsatt hår på träning om det är långt och kan komma för ansiktet.
  • Inga smycken. Tänk på att inte ta hål i öronen eller pierca dig under säsongen. Tejpning av smycken är inte tillåtet enligt SCF:s regler.
  • Ha korta naglar.
  • Använder du glasögon kan du ha på dig dem, men kan bli ombedd att ta av dem vid vissa moment om det finns risk för att du kan skada dig på dem. Det är ej tillåtet att tävla med glasögon utan dispens.
  • Inga mobiltelefoner. Mobiler läggs i väskan eller i mobillåda i början av träningen.
Närvaro i tävlingslagen 23/24
Klicka på bilden för att förstora

 

Var på plats i god tid innan träningsstart. Byt om, sätt upp håret, fyll vattenflaskan och se till att toabesök är avklarade innan träningen börjar.

 

Se tabell till höger för närvarokrav (för tävlingslagen).

 

Feedbackgruppen

 

Feedbackgruppen är ett team bestående av styrelsemedlemmar och föräldrar där syftet är att behandla feedback direkt från föräldrar i föreningen. Vi tror på tydlig kommunikation och för att underlätta har vi skapat denna grupp. Målsättningen är att kommunikationen mellan föräldrar samt förening ska bli så bra som möjligt, samt att vi ska få en ökad kunskap och förståelse för varandra. Feedbackgruppen nås via mail, som ses igenom varje vecka och där vi har som policy att alltid återkoppla. Givetvis behandlas ärenden under sekretess. Bra att veta är att info som rör träningstider, hallar och andra praktiska frågor inte tas upp i feedbackgruppen utan då hänvisar vi till respektive tränare. 

 

Tveka inte att ta kontakt om ni har frågor, funderingar eller feedback. Vi nås på feedback.twisters@gmail.com

 
Följ våra sociala medier
Communitygrupp för familj & vänner!
SPONSORER
Utmärkelser