SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till en av Sveriges största cheerleadingföreningar!

Vill du vara tränare i Twisters?

 

Inom Twisters jobbar vi mycket med utveckling av våra tränare. Vi erbjuder interna utbildningar, både grundläggande utbildning och vidareutbildning inom olika områden. Bland annat har vi med jämna mellanrum utbildningar med tränare från USA, något som brukar vara otroligt inspirerande!

 

Som tränare har du också tillgång till Cheerleadingförbundets utbildningar samt utbildning via SISU. Vi har också anställda som arbetar för att stötta tränarna. 

 

Är du intresserad av att bli tränare hos oss? Fyll i detta formulär.

Karriär

 

Vilka vägar du tar som tränare beror på många olika faktorer och ingen väg är den andra lik. Alla tränare har olika naturliga talanger och kommer in med olika kunskap i sitt tränarskap vilket gör att vi inte har någon fast utvecklingsstege att följa. Vi försöker ge varje tränare feedback och nya utmaningar samtidigt som det är viktigt att tränaren har en utvecklingstakt som hen känner sig trygg med. 

 

Nya tränare börjar oftast som tränare i träningslag eller barnlag för att lära sig hur en lär ut grundläggande teknik, hur vi tänker kring teknisk utveckling, ledarskap samt att göra träningsplaneringar.

 

Nästa steg kan vara att vara tränare för ett tävlingsförberedande lag. Förutom högre krav på träningsplanering och teknisk utveckling hos de aktiva får du här även träna på att sätta ihop en koreografi och få vana i att ha lag på tävlingar genom att ta laget till tyckartävlingar. Här är det viktigt att du har god kunskap om grunderna i cheerleading så att de aktiva lär sig korrekt teknik inom alla moment och bygger en stabil grund som de kan använda för att ta sig vidare till ett tävlingslag.

 

Steget vidare kan vara att ta mer ansvar genom att vara tränare i ett prep-tävlingslag. Här krävs kompetens inom level 1 och insikt i hur vi i föreningen arbetar med progression och att bygga upp starka aktiva. I dessa lag leder du träningen på ett liknande sätt som i våra övriga tävlingslag men lagen tävlar inte några mästerskap utan endast öppna tävlingar. Är du tränare för ett prep-tävlingslag har du ansvar för att de aktiva ska lära sig allt de behöver för att kunna utvecklas mot nästa nivå.

 

Vill du bli tävlingslagstränare för level 1 och uppåt bör du ha några års erfarenhet som tränare. Det är väldigt bra om du varit tränare för ett av våra prep-tävlingslag och jobbat strukturerat med teknisk utveckling och provat på mindre tävlingar. Du och ditt team förväntas kunna ta eget ansvar för laget och arbeta självständigt. Ni sköter administration, möten, koreografi, träningsplanering mm. själva och rapporterar till samordnare och sportchef. Att vara tävlingslagstränare är ett stort åtagande och föreningen ställer hårda krav på tränarna kring aktivas utveckling, förmåga att följa vår träningsfilosofi och hur laget presterar på tävling. Varje tränarteam fördelar ett antal ansvarsområden mellan sig och alla har således ansvar utöver att vara i hallen och coacha.

 

Föjande faktorer är vårt underlag för att tillsätta tränare:

  • Ålder och erfarenhet, bland annat som tränare och aktiv
  • Kunskap om cheerleading som sport
  • Ledaregenskaper
  • Pedagogisk förmåga
  • Förmåga att kommunicera
  • Förmåga att kunna ta administrativt ansvar
  • Kunskap om vår organisation, våra värderingar, våra regler, samt insikt i vad vi står för samt att vara förebild
  • Utbildning
  • Specialkompetens
  • Matchning mot befintligt tränarteam
 
Följ våra sociala medier
Communitygrupp för familj & vänner!
SPONSORER
Utmärkelser