SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till en av Sveriges största cheerleadingföreningar!

Vill du gå i ett tävlingsförberedande lag?

 

Att träna i ett tävlingsförberedande lag är nästa steg efter träningslag för dig som vill utvecklas mot tävlingsverksamheten. Här kommer du att lära dig att ta dina inövade grunder och sätta in dem i en koreografi samt få tävlingsvana genom att delta vid tyckartävlingar. Målet är att du ska lära dig de färdigheter du behöver för att kunna söka till ett tävlingslag i Twisters.

 

På denna sida hittar du information om vilka olika tävlingsförberedande lag vi har:

 

 • Åldersstruktur
 • Rekommenderade färdigheter
 • Vad som förväntas
 • Kostnader under säsongen
 • Intagningsprocess

 

De tävlingsförberedande lagen tar bara in under en period före säsongsstart varje år, normalt ca maj till början på augusti.

Tävlingsförberedande lag 2023/2024

 

 • Miniminior Shine (född 2014-2016) 
 • Minior Shine (född 2011-2013) 
 • Junior Shine (född 2007-2010)
Rekommenderade färdigheter

 

Det finns inga specifika skillskrav för de tävlingsförberedande lagen, men vi vill att du har tidigare erfarenhet av cheerleading och de olika momenten motions, hopp, stunt , volter och en vilja att utvecklas. Du ska även vilja/kunna träna 2 gånger i veckan och vara med på tyckartävlingar under vårterminen.

Förväntningar i tävlingsförberedande

 

 • Tidigare erfarenhet av cheerleading krävs.
 • 2 träningar à 1,5h i veckan.

 • Deltar på tyckartävlingar i närområdet.

 • Träningarna är inte obligatoriska, men frånvaro ska stämmas av med tränarna i god tid.

 • Föräldraengagemang i form av föräldramöten, samt roller som lagledare, kassör och dräktansvarig.

Kostnader per hel säsong (år)

 

Lag Träningsavgift (inkl licens) Medlemsavgift Dräkthyra Koreografi/musik Kläder Tyckartävlingar i Sverige
             
Mmr, Mr, Jr Shine (förberedande) 4.300 kr 200 kr 350 kr Ingår 300 kr 400 kr

 

I lagens kostnader ingår koreografi och musik.

Intagning till tävlingsförberedande 23/24

 

Vi har redan haft vår intagning till de tävlingsförberedande lagen 23/24, men det finns möjlighet för dig som missade det att söka nu i efterhand.

 

Processen för dig som går i ett träningslag i Twisters under våren och är intresserad av en plats i ett tävlingsförberedande

 

Steg 1

Anmäl dig till utvärderingstillfället för att visa dina tekniska färdigheter HÄR. I samband med att du anmäler dig behöver du läsa den information som finns kring rekommendationer, förväntningar och kostnader. 

 

Steg 2

Tisdag 8/8 kl 17.30-19 i Sickla gymnastikhall ska du komma på ett utvärderingstillfälle för att visa dina volter, hopp, kroppskontroll och rörelsemönster.

 

Steg 3

Utifrån utvärderingen och rekommendation från dina nuvarande tränare kommer du att bli erbjuden en plats i ett träningslag eller tävlingsförberedande lag.

 

Steg 4

Om du får en plats i ett tävlingsförberedande lag börjar träningarna v. 35, om du får en plats i ett träningslag börjar träningarna v. 37. 

 

 

Processen för dig som inte går i något lag i Twisters idag

 

Steg 1

Fyll i formuläret som du hittar HÄR senast den 7/8. I samband med att du fyller i formuläret behöver du läsa den information som finns kring rekommendationer, förväntningar och kostnader. 

 

Steg 2

Tisdag 8/8 kl 19-20 i Sickla gymnastikhall ska du som söker till tävlingsförberedande lag komma på ett utvärderingstillfälle för att visa dina volter. 

 

Steg 3

Utifrån utvärderingen och formuläret du fyllt i kommer du att bli erbjuden en plats i ett tävlingsförberedande- eller träningslag.

 

Steg 4

Om du får en plats i ett tävlingsförberedande lag börjar träningarna v. 35, om du får en plats i ett träningslag börjar träningarna v. 37. 

 
Följ oss på instagram
Gilla twisters på facebook
SPONSORER
Utmärkelser