Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Twisters Cheer Elite
BLI MEDLEM
Vi är Twisters Cheer Elite
Twisters Cheer Elite är med sina över 500 aktiva en av de största cheerleadingföreningarna i Sverige. Vi har lag för alla åldrar och nivåer och håller till i Nacka precis utanför Stockholm. Vår tävlingsverksamhet är en av de mest meritfyllda och vi satsar stort både på den och vår förberedande verksamhet. Vi har årligen besök av amerikanska koreografer och tekniktränare som hjälper och utbildar både aktiva och tränare.

Förutom den ordinarie verksamheten för lag så ordnar vi även läger, privatlektioner, klasser och prova på-dagar för alla som är intresserade av att träna cheerleading.


"Twisters är schyssta, ärliga och med sportsmannaanda presterar vi bra på tävlingsmattan. Vi finns för aktiva och för de som ännu inte är aktiva."  Vår värdegrund och ledstjärna i allt vi gör. 


Vi hoppas att ni vill arbeta tillsammans med oss för att nå vår vision om att vara bäst i Europa! 
Open Gym på Sportlovet
2020-02-18 12:57
Under sportlovet (vecka 9) kommer vi att erbjuda två tillfällen för Open Gym i Sickla gymnastikhall.
Detta tillfälle är för dig som är Twisters medlem och född 2008 eller äldre, du behöver inte anmäla dig.

Tisdag kl. 18:30-20:00. Ansvarig tränare: Felicia Boqvist.
Torsdag kl. 18:30-20:00. Ansvarig tränare: Amanda Lindberg.

Viktigt att nedanstående följs för att OG ska fungera:
- Träningstillfället är mellan 18:30-20:00.
- Vänta utanför sargen tills ansvarig tränare är på plats och klockan slår 18:30.
- Värm upp ordentligt för att undvika skador.
- Gör inga skills utöver din egna nivå.
- Plocka undan redskap vid avslut.
- Varningar kommer att ges om detta inte följs och du riskerar då att bli avstängd.
Meddela i förväg ifall att du måste gå tidigare än 20:00.
Uppstarten säsongen 20/21
2020-02-17 19:47
Inför stundande semesterplaneringar för alla er föräldrar som har barn i tävlingslag i Twisters, vi kommer att starta upp nästa säsong 20/21 enligt följande:

v.32 Uppstart för samtliga tävlingslag (frivillig)
v.33 Obligatorisk träningar för alla tävlingslag
v.34 Extern kompetens Cat och Lynn Perry 
v.35 Extern kompetens Cat och Lynn Perry 

Det är viktigt att alla hinner träna innan Cat och Lynn kommer för att få ut mest av deras kompetens.
Karolina Olovsson blir ny sportchef i Twisters Cheer Elite
2020-02-14 09:54

Den 1 september 2020 tillträder Karolina Olovsson som ny sportchef i Twisters. Karolina har en imponerande meritlista inom cheerleading, och har erfarenhet både som förbundskapten, tränare och aktiv. Dessutom har hon ett stort hjärta och värderingar i linje med Twisters. Tillsättningen är ett fortsatt led i arbetet med att bygga en starkare och mer professionell organisation i Twisters för att rigga för den tillväxt som det ökade intresset för cheerleading innebär.

 

Twisters har som ambition att vara en trygg plats där unga individer kan växa och utvecklas som människa och ledare. Det ligger också i linje med de krav och riktlinjer som det färska medlemskapet i Riksidrottsförbundet för med sig. Här kommer Karolinas erfarenhet från det privata näringslivet som chef väl till pass för att utveckla våra ledare till förebilder för de aktiva och bädda för att stärka våra unga i samhället.

 

Karolina Olovsson är sedan 2010 förbundskapten för de svenska landslagen i cheerleading. Hon har en lång erfarenhet även som aktiv och tränare. Mellan 1992 och 2002 var hon själv aktiv och började med tiden även coacha laget Power Cheer Eagles. Ett lag hon tränade mellan 1994 och 2013. Vid fyra tillfällen fick det lag hon tränade äran att representera Sverige. 2011 coachade Karolina Olovsson fram sitt lag och Sverige till ett brons på VM i klassen all-girl premier.

 

Även om Karolina tillträder först den 1a september kommer hon att vara med vid viktiga tillfällen redan under våren för att lära sig föreningen och bidra till planeringen och uppbyggnaden av säsongen 20/21.

 

-       Vi är så glada över att Karolina tackat ja till att komma till Twisters. Att Karolina har en historia i Power ser vi som en styrka. Vi vill att svensk cheerleading ska stå för kamratskap och sportsmannaanda över föreningsgränserna. Vi som älskar cheerleading ska hålla ihop och utveckla sporten för att ge de unga i samhället en möjlighet att utveckla sina förmågor kring samverkan, ansvar, tillit och säkerhet, säger Beata Pontén, Ordförande i Twisters.

 

Sportchefen Karolina Olovsson och verksamhetschefen Birgitta Eklund kommer att vara direkt underställda styrelsen. Karolina Olovsson efterträder Roxanna De Freitas som nu är klar med sina studier och har valt att pröva sina vingar inom det yrke hon har utbildat sig till. Twisters önskar att Rox finns med i föreningen på något sätt även i framtiden. 

Twisters sportchef Roxanna De Freitas startar ny karriär
2020-02-14 09:40


Twisters sportchef Roxanna De Freitas – mer känd som Rox – är snart klar med sina studier och kommer att påbörja sin nya karriär i höst. Hon är kvar säsongen ut. Rox har varit engagerad i Twisters i 18 år, både som aktiv, tränare och sportchef, en roll hon tog över efter Katarina Eriksson 2017.

 

Rox är mycket uppskattad som coach och har bland annat coachat vårt elitlag Senior Elite (S5) under många år. Denna säsong har hon även coachat det nystartade laget Coed Premier. Förhoppningen är att Rox är coach i Twisters även i framtiden.

 

-          -Rox är en härlig person som jag personligen tycker väldigt mycket om. Hon har varit djupt engagerad i Twisters och våra aktiva och har haft en tydlig idé om vad hon vill för Twisters. Rox är mycket omtyckt av både tränare och aktiva så vi är många som kommer att sakna henne, säger Beata Pontén, Ordförande i Twisters Cheer Elite.

 

Twisters påbörjade en strategiresa under 2019 för att rigga organisationen för tillväxt och som bygger vidare på det som Katarina, Rox och andra engagerade i verksamheten har byggt upp under många år. Samtidigt som Rox tar klivet ut i den verkliga världen tar Twisters nya steg för att bidra på ett positivt sätt till cheer-Sverige och vara en plats där våra unga tränare och aktiva kan växa och utvecklas som människor och ledare. Twisters önskar Rox allt gott och stort lycka till i den nya karriären.

 

Twist Cheer Comp 2020 resultat
2020-02-14 09:34
Den 8/2 tävlade nio av våra tävlingslag och en stuntgrupp på Twist Cheer Comp 2020 i Rosvalla, Nyköping och vi kom hem med fantastiska resultat i bagaget!

Nio av starterna ställde upp i klasser som rankas och där tog samtliga lag medalj. Vi är otroligt stolta över våra aktiva och tränare och de fina prestationerna på mattan.

Resultat TCC 2020 Twisters:

Jr Group Stunt - Silver
MM - Ej ranking
M1 - Guld
M1/2 - Brons
M2/3 - Guld
J1 - Brons
J4 - Guld
S1 - Silver
S2 - Silver
S3 - Guld

Minior Level 2/3 tilldelades även titeln Grand Champion!

Grand Champion är det lag som procentuellt sett uppnått högst poäng på protokollet.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Senior level 3, 11/02 22:53 
Junior level 4, 11/02 10:18 
Minior level 1/2, 10/02 09:26 
Camp & clinics, 28/01 13:30 
Minior level 1/2, 26/01 21:38 
 
INSTAGRAM
SPONSORER