Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Extra intagning hösten 2019
Krav:
Du ska ha tidigare erfarenheter av Cheerleading. Undantag endast Seniorer som kan få dispens utan erfarenheter. Vi har lag att erbjuda för aktiva födda 2011 och äldre.

Steg 1: Anmälan
Anmäl dig till Tävlingsförberedande lagen. Här är det viktigt att du fyller i rätt information.

Steg 2: Utvärdering
Om du uppfyller kraven kommer du att få en kallelse till en utvärdering.
Onsdagen 16/10 kl. 18:45-19:45 Nacka sporthall.

Under utvärderingen kommer vi kolla på din grundstyrka och kroppskontroll. Man kommer att få visa upp ett antal gymnastik övningar, cheer motions och hopp.

Utöver dina kunskaper är det viktigt med motivation, attityd och laganda.

Steg 3: Erbjuden om plats
Om du har det som krävs på utvärderingen så kommer du bli erbjuden en plats i det tävlingsförberedande lag som är för din ålder. Du som förälder behöver också vara insatt i vad det innebär att vara med i tävlingsförberedande lag, då det är större krav på träningsmognad, närvaro och kommunikation med tränarna, innan du tackar ja till platsen till ditt barn.

Om du inte uppfyller kraven för ett tävlingsförberedande lag kan du istället bli erbjuden om plats i ett träningslag i mån av plats.

Anmäl dig här.
Vill du lära dig det som krävs i tävlingsverksamheten?
Våra tävlingsförberedande lag kommer säsongen 2019/2020 se ut enligt följande:
Miniminior tävlingsförberedande lag (födda 2010-2011)
Minior tävlingsförberedande lag (födda 2008-2009)
Junior tävlingsförberedande lag (födda 2006-2007)
Senior tävlingsförberedande lag (födda 05 och äldre)

Syftet med våra tävlingsförberedande lag är att förbereda dig för att kunna bli rekommenderad till ett tävlingslag. Därför är träningsinnehållet styrt åt grundläggande träning med fokus på teknisk utveckling. Så småningom kan du gå vidare till ett tävlingslag genom den förberedande träning som vi bedriver här.


Dessa lag tränar två gånger per vecka och totalt fyra timmar. Därtill kommer tyckartävlingar, extraträningar, uppvisningar och läger beroende på lagets ambitionsnivå. 


Tränarna är utbildade inom Cheerleading och Gymnastik, de flesta har eller är aktiva i våra tävlingslag samt har tidigare erfarenhet som tränare. Vi sätter självklart krav på våra tränare som ska kunna följa sin planering och leverera så som vi sätter krav på de aktiva att de ska ligga på en viss nivå, ha en bra närvaro och träningsmognad för att ha det som krävs i ett av våra tävlingsförberedande lag.


Innan du tackar JA till plats i tävlingsförberedande lag bör du kunna acceptera Våra regler.


Anmäl dig här.

Intagningsprocess till tävlingsförberedande
För dig som går i ett träningslag i Twisters:

Steg 1: Gymnastikutvärdering

Under ett flertal gånger under vårterminen kan du bli utvärderad i gymnastik. Där kommer vi kolla vilka färdigheter du har och vilken grundstyrka och kroppskontroll du har. Det vi kollar extra noga på är handstående och rondater. Det är också meriterande att kunna brygga och kick over eller mjukis.

Steg 2: Rekommendation från din tränare

Utöver dina gymnastikkunskaper är det viktigt med motivation, attityd, närvaro och hur du fungerar på träningarna. Detta har dina tränare bäst koll på, så för att kunna komma in i ett tävlingsförberedande lag behöver du en rekommendation från din tränare. 

Steg 3: Intagning

Om du har det som krävs på gymnastikutvärderingen och du har blivit rekommenderad av dina tränare så kommer du bli erbjuden en plats i det tävlingsförberedande lag som är för din ålder. Du som förälder behöver också vara insatt i vad det innebär att vara med i tävlingsförberedande lag, då det är större krav på träningsmognad, närvaro och kommunikation med tränarna, innan du tackar ja till platsen till ditt barn.
 
INSTAGRAM
SPONSORER